In 2014 is er het systeem HD-AHD op de markt gekomen waarmee aanvankelijk bewakingscamera's in resoluties van 720P (1MP ofwel 1280x720 pixels) en 960P (1.3MP ofwel 1280x960 pixels) gerealiseerd konden worden. Dat is een flinke verbetering in vergelijking met traditioneel analoog (CVBS, 576P). In de loop van 2015 zijn er ook 2MP AHD camera's op de markt gekomen. Deze goedkopere camera's zijn vrijwel altijd merkloze producten uit China en de kwaliteit is lang niet altijd goed.

Maar gelukkig is er HD-CVI van Dahua, die deze beeldkwaliteit overtreft en ook op andere fronten beter presteert. HD-CVI is beschikbaar in resoluties van 1MP, 2MP, 4MP en 8MP. Omdat HD-CVI veel beter presteert dan AHD, verkopen wij geen specifieke AHD producten meer.

Zoekt u toch een specifieke AHD camera voor uw AHD recorder, of een nieuwe AHD recorder omdat u AHD camera's gebruikt, verwijzen we u toch naar de HD-CVI productmap. Veel Dahua HD-CVI recorders en HD-CVI camera's van Dahua zijn compatible met AHD. Dit staat altijd duidelijk bij de recorders en camera's vermeld.

HD-CVI producten vind u in de productmap HD-CVI Camera's.