Beter dan 'IP'

De meest recente ontwikkeling op gebied van camerabewaking heet HD-CVI. Dit systeem presteert zeer goed en geeft scherpe en levendige van 720P (1MP of 1280x720 pixels), 1080P (2MP of 1920x1080 pixels), 4MP (2688x1520 pixels) en sinds halverwege 2017 zelfs 8MP (3840x2160 pixels). HD-CVI is voordelig in aanschaf, is niet kritisch qua installeren, en de camera's leveren gegarandeerd 25 beelden per seconde zonder haperen.

Hoe zit het dan met IP camera's? IP camera's kunnen eveneens scherpe resoluties van 720P en 1080P (en meer) leveren, maar kunnen vaak niet de verwachte beelden per seconde halen omdat het netwerk het niet aan kan. De weergave van de beelden gaat dan hakkelen en is niet meer vloeiend. De economische levensduur van IP camera's is korter, omdat computers en telefoons continue veranderen en de software niet meer compatible is en geen updates beschikbaar zijn. HD-CVI kent deze problemen niet.

HD-CVI is kinderlijk eenvoudig te installeren. Geen hinderlijke vertragingen, maar een fris en levendig live beeld zonder haperingen. En ja, u bekijkt de beelden gratis op uw Smartphone of Laptop, via Internet, waar u ook bent ter wereld.

Er zijn meerdere resoluties HD-CVI, 720P (1 megapixel, goede scherpte), 1080P (2 megapixel, uitmuntende scherpte), 4 megapixel en zelfs 8 megapixel. 720P is geschikt voor gebruik binnenshuis, winkels enzovoorts, waar de afstand tot het onderwerp niet heel groot is en 720P voldoende detail in het beeld geeft. 1080P komt overeen met Full HD, Digitale TV, en geeft prachtige scherpe beelden met een uitstekende detaillering. Alle huidige HD-CVI recorder zijn ook geschikt om op te nemen van traditionele analoge camera's en van 2 of meer IP camera's. Daarmee is het ook erg flexibel. Heeft u nog oude analoge camera's die nog naar tevredenheid werken, dan kunt u die ook blijven gebruiken. Met nieuwe HD-CVI camera's geniet u direct van veel scherpere beelden. En heeft u nog enkele IP camera's (desnoods op een andere locatie) dan kunt u die ook aanmelden op uw HD-CVI recorder.

Bekabeling kan op verschillende manieren:
  • RG59 combicoax (heeft ook aders voor 12V cameravoeding) van normale, goede kwaliteit
  • UTP (netwerk) bekabeling met baluns naar BNC


Let op de rust in het HD-CVI beeld, terwijl de IP weergave moeite heeft om zich na beweging snel te stabiliseren. Gebruikte camera is 2MP. Links HD-CVI, rechts IP.