Beter dan 'IP'

Hoewel IP camera's een adequate verbetering waren t.o.v. van de inmiddels verouderde analoge camera's is ook deze techniek niet zaligmakend. Zo is er al een tijdje een ander alternatief, zijnde het door Dahua ontwikkelde HD-CVI. Dit systeem presteert zeer goed en geeft scherpe en levendige resoluties van 2MP, 4MP, 5MP en 8MP. HD-CVI is voordelig in aanschaf, is niet kritisch qua installeren, en de camera's geven geen vertraging zoals we dat bij IP wel ervaren.

Hoe zit het dan met die IP camera's? IP camera's kunnen eveneens scherpe resoluties van 2MP, 3MP, 4MP tot 8MP leveren, maar vallen vaak door de mand omdat de verversing van de beelden te wensen overlaat, of meer digitale beeldruis vertonen, blokkerige beelden omdat de netwerkbandbreedte er niet is. Het beeld is vertraagd en niet vloeiend. De economische levensduur van IP camera's is korter, omdat computers en telefoons continue veranderen en de software niet meer compatible is en geen updates beschikbaar zijn. HD-CVI kent deze problemen in veel mindere mate.

HD-CVI is kinderlijk eenvoudig te installeren. Geen hinderlijke vertragingen, maar een fris en levendig live beeld zonder haperingen. En ja, u bekijkt de beelden gratis op uw Smartphone of Laptop, via Internet, waar u ook bent ter wereld.

Er zijn meerdere resoluties HD-CVI tot 8MP. Bedenk wel dat 2MP voor de meeste toepassingen ruim voldoende is. Een PC monitor is ook 'maar' 2MP en voldoende scherp. De beeldruis bij slecht licht is bij 2MP lager en levert meestal betere nachtbeelden op. 2MP geeft prachtige scherpe beelden met een uitstekende detaillering. Alle huidige HD-CVI recorder zijn ook geschikt om op te nemen van traditionele analoge camera's en van 2 of meer IP camera's. Daarmee is het ook erg flexibel. Heeft u dus nog oude analoge camera's die nog naar tevredenheid werken, dan kunt u die gewoon blijven gebruiken. Met nieuwe HD-CVI camera's geniet u direct van veel scherpere beelden. En heeft u nog enkele IP camera's (desnoods op een andere locatie) dan kunt u die ook aanmelden op uw HD-CVI recorder.

Bekabeling kan op verschillende manieren:
  • RG59 combicoax (heeft ook aders voor 12V cameravoeding) van normale, goede kwaliteit
  • UTP (netwerk) bekabeling met baluns naar BNC


Let op de rust in het HD-CVI beeld, terwijl de IP weergave moeite heeft om zich na beweging snel te stabiliseren. Gebruikte camera is 2MP. Links HD-CVI, rechts IP.