Alles willen zien
Welke lens is nu de beste? Natuurlijk wilt u zoveel mogelijk zien met uw beveiligingscamera en de voor de hand liggende manier om dat te bereiken is een groothoeklens. Een lens van 2,8mm of liefst nog minder. Want hoe lager de millimeters van de lens, des te breder de kijkhoek van uw beveiligingscamera is.

Maar..... wist u dat...

  • Hoe meer (breder) uw beveiligingscamera 'ziet' hoe kleiner alle objecten worden?
  • Hoe kleiner de objecten, hoe minder detail u ziet?
  • Hoe minder het detail is, des te moeilijker u iets kunt herkennen?
  • Wat ziet u nu werkelijk in in bovenstaand voorbeeld?

De meeste beveiligingscamera's die inclusief lens worden geleverd hebben een normale kijkhoek. Dat is ook het verstandigst. Een echte breedhoek lens of een telelens zijn alleen nodig in speciale situaties. We zien wel steeds meer camera's die voorzien zijn van een verstelbare lens met een bereik van 2.8mm-12mm. Daarmee kunt u elke gangbare situatie goed op instellen. Kiest u een camera met een vaste lens, weet dan dat een lens van 3.6mm de standaard keuze is voor een normale kijkhoek.

Wilt u een zo groot mogelijk globaal overzicht, zonder dat details er toe doen, is een groothoek lens praktisch. Wilt u vanaf een grotere afstand alleen een toegangsdeur in de gaten houden, dan is een telelens een verstandige keuze.

De moraal van dit verhaal... in vrijwel alle gevallen heeft u met een standaard camera/lens combinatie het beste beeld. Wilt u meer zien, hang dan meer beveiligingscamera's op, die elk een deel van het beeld voor hun rekening nemen.
Klik hier als u dit product wilt zoeken op Google
Korte video zien? Klik dan hier

Magazijn Locatie: 0-0016

Dit product is uit het leveringsprogramma!