Beveiligingscamera
Aanduiding van een camera bestemd voor bewaking, beveiliging en preventie. Andere gebruikelijke benamingen zijn: bewakingscamera, CCTV camera, observatiecamera, publieke camera enzovoorts.

Er bestaan verschillende systemen, elk met hun voor- en nadelen. Afhankelijk van het belang dat u hecht aan die voor- en nadelen kunt u een keuze maken voor een bepaald systeem. We onderscheiden deze soorten:

1) Analoge camera's (CVBS, composiet video)
2) IP camera's (netwerk video)
3) HD-CVI camera's (analoog/digitaal, met resoluties tot 8MP
4) TVI camera's (analoog/digitaal, met resoluties tot 8MP
5) AHD camera's (analoog/digitaal, met resoluties tot 4MP
6) HD-SDI camera's (digitale video)


De beelden van al deze soorten camera's kunnen met PC, Laptop, Internet en Smartphone worden bekeken. Dit is dus absoluut geen eigenschap die alleen toebehoort aan IP camera's - het kan met alle systemen!!

Ik ga nu over elk type wat vertellen.

1) CVBS Analoge Camera's.
Deze bestaan het langst. Dit systeem bestaat al tientallen jaren. Tegenwoordig drukken we de resolutie van camera's uit in megapixel, en een traditionele analoge camera kun je vergelijken met een resolutie van ongeveer 0.4MP. De betrouwbaarheid is uitstekend, eenvoudig in aanleg en zeer voordelig in prijs. Simpel aan te sluiten met coaxkabel en 12V voedingskabel of met UTP netwerkbekabeling in combinatie met Baluns. Opnemen geschied met een DVR (digitale recorder met harde schijf) en de beelden kunt u zien op TV, Monitor, PC, Laptop, Tablet, Smartphone, Internet enz. Dahua producten zijn ook te gebruiken met CVBS systemen. De recorders zijn CVBS compatibel en de HD-CVI camera's kunnen ook ingesteld worden zodat ze een CVBS signaal afgeven.

2) IP Bewakingscamera's
Deze zijn direct aangesloten op een recorder (NVR) met PoE poorten, of op het netwerk (Router, Switch), met netwerkbekabeling of soms via WIFI. Deze techniek is veel complexer en vraagt meer aandacht bij installatie en onderhoud. Er zijn veel verschillen in protocol en het ene werkt lang niet altijd met het ander. De introductie van een overkoepelend protocol (ONVIF) heeft wel enige verbetering gebracht maar er zijn nog steeds veel problemen. De keuze in camera's is vaak minder en de prijzen liggen veel hoger. De scherpte in megapixels varieert van 1MP tot 5MP, uitzonderingen daargelaten. Door toegepaste compressie en andere netwerkperikelen ontstaan er problemen met de scherpte bij beweging en de verversingssnelheid (beeld hakkelt). Hoe meer camera's er in het netwerk zijn, des te meer problemen er kunnen ontstaan. Voor de opname is een netwerkrecorder (NVR) nodig of NAS. Het kan ook met een PC of Laptop, maar die moet dan wel dag&nacht aanstaan. Sommige IP camera's hebben een slot voor een SD kaart waar de opnames op kunnen worden vastgelegd.

Klik hier voor onze camera-s">IP beveiligingscamera's

3) HD-CVI Bewakingscamera's.
Dit is het meest recente systeem en is beschikbaar sinds 2014. Het is soort mix tussen Analoog en HD-SDI en is uitgevonden door Dahua. Het is net zo makkelijk aan te leggen als Analoge camera's, dezelfde bekabeling kan worden gebruikt (Coax of UTP/Baluns). Camera's zijn verkrijgbaar in resoluties van 1MP, 2MP, 4MP en 8MP (4K). Opnemen geschied met een HD-CVI recorder (speciale digitale recorder met harde schijf) en de beelden kunt u zien op TV, Monitor, PC, Laptop, Tablet, Smartphone, Internet enz.

Het videosignaaltransport van camera naar recorder is zonder compressie. Er is geen probleem met bandbreedte of hakkelende blokkerig beelden zoals bij IP vaak het geval is. De live beelden op de monitor zijn zonder vertraging, zonder hakkelen, en zeer scherp zonder vlekkerigheden. Het is beter dan IP. Er zijn ook geen lastige configuraties, het is echt Plug&Play. Vanzelfsprekend kunt u de beelden op uw smartphone krijgen, dat is een functie van de recorder. Voor nieuw aan te leggen systemen heeft HD-CVI verreweg de voorkeur. Het is technisch zeer goed, het is betaalbaar en betrouwbaar.

Klik hier voor onze camera">HD-CVI beveiligingscamera's

4) TVI is vergelijkbaar met HD-CVI. Het is uitgevonden door Hikvision, als antwoord op het HD-CVI systeem van Dahua. Vanaf 2017 zijn veel Dahua producten ook te gebruiken met TVI systemen. De recorders zijn CVBS/TVI/AHD compatibel en de camera's kunnen ook ingesteld worden zodat ze een CVBS/TVI/AHD signaal afgeven.

5) AHD is enigzins vergelijkbaar met HD-CVI. We zien AHD vooral bij merkloze Chinese beveligingscamera's. De prijs is vaak lager, maar de kwaliteit is ook minder. Vanaf 2017 zijn veel Dahua producten ook te gebruiken met AHD systemen. De recorders zijn CVBS/TVI/AHD compatibel en de camera's kunnen ook ingesteld worden zodat ze een CVBS/TVI/AHD signaal afgeven.

6) HD-SDI bewakingscamera's
In de camerabewaking zagen we dit type vanaf ~2010 en is min of meer uitgestorven. Het is een perfect en compromisloos systeem met een resolutie van 2MP. De beelden zijn hagelscherp. De camera's worden aangesloten met coax en 12V voeding. Er is geen vertraging in de beelden, de kleuren zijn briljant, geen compressie dus geen verlies van scherpte. Deze techniek bestaat weliswaar al van ver voor 2010, maar werd aanvankelijk alleen in TV studio's gebruikt. Sinds de introductie van HD-CVI in en vergelijkbare systemen in 2014, heeft HD-SDI geen bestaansrecht voor toepassingen als beveiligingscamera.
Klik hier als u dit product wilt zoeken op Google
Korte video zien? Klik dan hier

Magazijn Locatie: 0-0007

Dit product is uit het leveringsprogramma!