BNC Connector
Bij beveiligingscamera's wordt vaak dit type connector gebruikt ten behoeve van het videosignaal. De connector heeft een bajonet en wordt met een kwartslag aangedraaid en voorkomt spontaan losschieten. De beveiligingscamera en opnameapparatuur (DVR) zijn voorzien van de female uitvoering zoals rechts op de foto. Verbindingskabels zijn in het algemeen voorzien van de male uitvoering zoals links op de foto. De kabel aan deze connector is meestal RG59 coax.

Er bestaan verschillende soorten videosignalen die geen van allen direct uitwisselbaar zijn.
  • CVBS of composiet video. Dit is de oudste norm. Dit signaal komt ook voor bij consumentenapparatuur en maakt dan gebruik van tulp pluggen (meestal geel) of een scart connector.
  • HD-SDI video. Dit is een professionele norm en komt uit de omroepwereld, tv studios enz. Hiermee is Full HD mogelijk (1920x1080pixels of 2MP)
  • HD-CVI, ook wel HDCVI of kortweg CVI. Deze norm is vanaf pakweg 2014 in gebruik. HD-CVI video kent verschillende megapixel resoluties, van 1MP, 2MP, 4MP, 5MP, 6MP en zelfs 8MP (4K).
  • HD-TVI, ook wel HDTVI of kortweg TVI. Deze norm is vanaf pakweg 2015 in gebruik. Kwalitatief vergelijkbaar met HD-CVI maar iets minder geaccepteerd door de markt. TVI video kent verschillende megapixel resoluties, van 1MP, 2MP, 4MP, 5MP, 6MP en zelfs 8MP (4K).
  • HD-AHD, of kortweg AHD. Deze norm is vanaf pakweg eind 2014 in gebruik. Deze norm wordt met name gebruikt door Chinese B-merken en loopt nog steeds achter op de koploper HD-CVI van A-merk Dahua. Overigens zijn de meeste recorders van Dahua wel geschikt voor AHD en kunnen veel Dahua camera's ook ingesteld worden op AHD om zo gebruikt te kunnen worden met de veelal naamloze Chinese recorders. Over het algemeen zijn AHD producten wel goedkoper maar ook van mindere kwaliteit.

Klik hier als u dit product wilt zoeken op Google
Korte video zien? Klik dan hier

Magazijn Locatie: 0-0010

Dit product is uit het leveringsprogramma!