HD-CVI versus IP
Ok, VideoFrank is geen groot liefhebber van IP camera's en al helemaal niet van Wifi IP camera's. Waar komt deze aversie tegen IP vandaan?

Even kort door de bocht - HD-CVI is beter, goedkoper en vergt minder kennis bij het installeren.

Beter? - Ja. Door het ontbreken van een compressie processor in de camera, is er geen compressie ruis in het beeld. Dit ziet u direct in het live beeld op de aangesloten monitor. Het beeld is rotsvast en stabiel. Met uw neus op het scherm ziet u geen pixeltjes dansen zoals bij elke IP camera wel het geval is.

Beter? - Ja. Omdat er geen compressie ruis is, levert een camera van (bijvoorbeeld) 2 megapixel ook daadwerkelijk 2 megapixel aan bruikbaar beeld op. Een IP camera van 2 megapixel levert ook 2 megapixels aan beeld, maar door de compressie ruis is het plaatje kwalitatief toch stukken minder.

Goedkoper? - Ja. Omdat er in de camera geen compressie processor nodig is, zijn de productiekosten lager. Bij een gelijkblijvend budget krijgt u beter beeld voor uw investering!

Minder kennis nodig? - Ja. Bij IP en Wifi IP kunt u problemen ondervinden met de instellingen van de IP adressen, Wifi SSID instelling, gebruikersnaam en wachtwoord of compatibiliteitsproblemen met uw hardware en software.

HD-CVI dus. De aansluiting doet u met combicoax of met UTP netwerkkabel (en baluns) - net wat u wilt, of wat er al ligt - als het om een upgrade gaat. Resoluties tot 8MP, en uw recorder geeft de beelden - zonder merkbare vertraging - door, via netwerk/internet naar uw Smartphone, laptop, PC enzovoorts.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Bij installaties waar u slechts 1 of 2 IP camera's wilt, is het overzichtelijker en kan IP toch voordeliger uitpakken. Er zijn ook IP camera's die zelfstandig opnemen op een Micro SD geheugenkaart - dat scheelt een recorder. Er zijn wel degelijk situaties denkbaar waarin IP een betere keuze is, maar minder vaak dan gedacht.

Magazijn Locatie: -3125

Dit product is uit het leveringsprogramma!